Bangkoks Klong Prem Central Prison er noget, som turister der rejser til Thailand normalt forsøger at undgå. Meget regimenterede, skæve levevilkår, rådden mad, barske vagter og en stærk følelse af isolation tilføjer alle til den vidunderlige stemning på stedet. Et "forlænget ophold" i dette moderne Lubyanka Fængsel er noget, der skal undgås for enhver pris. Imidlertid kan uvidende turister bringe noget ind i landet, der kan resultere i en lang fængselsperiode og en stor bøde. Hvad er denne smugling? Heroin? Kokain? Marijuana? Skydevåben? Hustler Magazines? Glas fyldt med ebolavirus? Nej, ingen af disse. Det der kan ødelægge dit liv er ... en e-cigaret.

Ja, e-cigaretter eller tobaksvaporizers har været forbudt i Thailand siden 2014. Der er stor forvirring om "hvorfor" de er forbudt, især da der ikke er nogen lov, der specifikt forbyder dem. Den thailandske regering ser dem som en kategori af varer, der ikke har haft en afgift på dem. Ingen skat, ingen juridisk status. På grund af dette falder e-cigaretter i en underlig kategori. Fordi de ikke beskattes, kan en turist der bliver stoppet med en, ende med at bruge op til fem år i fængsel. Hvis man bliver dømt for at importere eller at fremstille dem, vokser straffen til ti år.


Section 20 of the Customs Act 2469

Any person found committing or attempting to commit or employing or aiding or inciting any person to commit an offence under the provisions of this Act may be arrested without warrant by any Competent Official, and taken, with any exhibit as to which the offence or attempted offence may have been committed, to a police station to take legal action. If there are reasonable grounds to suspect that any person commits an offence under the provision hereof or possesses article relating to a previous offence or which might be used to commit an offence, the Competent Officer may arrest such person and dealt with this case in a like manner.

Hvad det betyder er, at den officer der anholder dig, kan og vil køre dig til nærmeste politistation. Her vil du blive bedt om at betale en bøde på 20.000 Bath. Hvilket vil sige omkring 3.800 DKK. Selvfølgelig kan man prøve at forhandle beløbet ned.. Selv uden en kendelse, kan du holdes der indtil du kommer for retten. Med andre ord, kys din ferie farvel.

Mange turister i Thailand spiller "Vape Roulette." Forbuddet er ikke ensartet håndhævet. En politibetjent der spotter dig i en natklub kan simpelthen bede dig om at flytte udenfor til et rygerområde. Eller du kan blive eskorteret til nærmeste politistation, hvor din vaporizer konfiskeres.

En tilføjelse til forvirring og frustration er, at selv politiet er usikker på hvad der er lovligt og hvad der ikke er lovligt. Nogle siger, at vaping kun er ulovlig udenfor, selv i din bil. Andre siger, at det er ulovligt overalt. At man ikke har en specifik statut, der forbyder dem, gør håndhævelsen problematisk. En gennemgribende følelse i Thailand er, at e-cigaretforbuddet er den thailandske tobaksindustris arbejde. Cigaretter er stærkt beskattet. Der er ingen skat på e-cigaretter, og dette er problemet.

En turist gik på gaderne i Thailand med sit videokamera og forsøgte at finde en vis form for logik i e-cigaretforløbet.
Dette er hvad han fandt

.

Så rådet til den e-cigaret rygende turist ... vent indtil du kommer hjem.

  • Tøv ikke med at dele dine tanker med en kommentar nedenfor.
  • Hvis du vil have mere som dette, kan du følge mig på Facebook, eller få opdateringer igennem mit Nyhedsbrev

Tak for din støtte