Ting som du sandsyligvis ikke ved om Thailand

Internationale rejser har mange forskellige udfordringer, fra kultur, mad og sprog, til anderledes skikke og traditioner. Uanset om du rejser til udlandet for første gang, eller du er en erfaren globetrotter, er der stor chance for at du aldrig har hørt disse usædvanlige facts om Bangkok, Thailand:

1 – Usædvanlige love 

Vi har alle hørt om skøre eller sjove love, der kan have givet mening da de blev lavet, men nu lyder underlige eller ovenikøbet sjove i nutidens verden. Well, - Bangkok er ikke anderledes på det punkt, og 3 mærkelige love der stikker ud er:

  1. Durian frugt må ikke bruges som våben. Bøden for at udføre denne ulovlige handling, er udregnet ud fra antallet af torne der har kontakt med offeret, uanset om det er et menneske eller et dyr.

  2. Kør ikke rundt i byen i bar overkrop, det er ganske enkelt ulovligt.

  3. Hvis du går ud i byen og du forlader dit hjem eller hotel uden at være iført undertøj, må du hellere forberede dig på at få en bøde,  vel at mærke hvis det bliver opdaget.

Red Bull Logo

2 – Red Bull, No Bull

Thailand er berømt for mange ting, men en af de mere usædvanlige er, at kaffein og sukker energidrikken Red Bull var lavet af en Thailænder. Chaleo Yoovidhya, som fremstillede drikken i 1976, var den tredje rigeste person i landet på tidspunktet for hans død i 2012. En Østrigsk forretningsmand, Dietrich Mateschitz, indgik et partherskab med Chaleo Yoovidhya i firserne, modificerede drikken så den passede til vestlig smag, og... resten er historie!

Save on your hotel - www.hotelscombined.com

3 – Det er egentlig ikke Bangkok

Landets hovedstad hedder egentlig ikke Bangkok. De lokale kalder den Krung Thep, som er en forkortet version af det rigtige navn som er 169 karakterer langt. For god ordens skyld er det Krungthepmahanakhon Amonrattanakosin Mahinthara Yutthaya Mahadilok Phop Noppharat Ratchathani Burirom Udom Ratchaniwet Mahasathan Amonphiman Awatansathit Sakkathattiya Witsanukamprasit. Pludselig synes jeg egentlig at "Bangkok" har en meget god klang i mine ører!

Sign of 3 genders

4 – Mænd, kvinder og det tredje køn

Kønsidentitet er ikke noget problem i Thailand. Det er et af de første lande i verden der tilbyder toiletter for det tredje køn (i daglig tale, Lady Boys). Så hvis du finder dig selv i en situation, hvor du kigger på 3 forskellige toiletdøre, så fortvivl ikke. De internationale symboler for "Mænd" og "Kvinder" vil stadig blive vist, så du ved hvilken dør du skal benytte..

5 – Coin Trivia

Thai Baht mønter deler en interessant og anderledes egenskab. Hver af dem har et billede af et tempel på den ene side. Alle templerne findes i Bangkok, og det er muligt at besøge dem alle, på den samme dag (der er fire forskellige mønter i alt).

Nyd dit ophold med disse nye facts

Nu da du ved nogle anderledes facts om Bangkok, kan du nyde dit ophold i byen endnu mere, samt du kan underholde andre i dit rejseselskab med disse underlige bidder af information. Bare husk på at være iført undertøj og en trøje eller skjorte når du forlader dit hotelværelse!

Du kan følge mig på Facebook, eller få opdateringer igennem mit Nyhedsbrev