Kroppen består af millioner og atter millioner af celler. Hver lille celle fungerer som et lille kraftværk, og sammen fylder de os med energi og holder os i live.

Water - Essential for all life
Vand - Essentielt for alt liv

For at få en sund krop, der fungerer optimalt, er vi nødt til at starte hele vejen nede på celleniveau og give vores 'kraftværker' de bedste betingelser. Maskinen er med andre ord ikke bedre end det brændstof vi fylder på.

Grøntsager, frugt, antioxidanter, proteiner, gode fedtstoffer og masser af vand spiller en afgørende rolle, hvis din krop skal arbejde for dig og ikke mod dig.

Drik vand - masser af vand

Vand er afgørende for at holde vores kraftværker i god stand, så drik vand og i store mængder, sådan at næringsstoffer kommer frem til cellerne og affaldsprodukterne kommer ud. Vores krop består af op til 70% væske og vand er et absolut "must", hvis du ønsker en sund, smuk og energidrevet krop. Faktisk vil vores energiniveau falde med 20%, hvis vores væskebalance falder med kun 4%.

Tænk på din krop som en akvarium

Forestil dig dine mange millioner af celler som lille fisk badet i væske, som hjælper og transporterer næringsstoffer frem til cellerne og fjerner affaldsprodukter. På samme måde som i et almindeligt akvarium er det vigtigt at holde vandet og det indre miljø rent.

Forestil dig, hvad der ville ske med akvariefisken, hvis vandet sjældent blev skiftet? Vandet er uklart, surt, bakteriefyldt og begynder at forfalde. Fisken er sløv og vil langsomt gå til grunde. Det samme sker med os, hvor en "forurening" resulterer i kroppens celler bliver svækket og langsomt giver op.

Et godt råd er at skifte vandet i akvariet ofte.

Hvor meget vand skal jeg drikke?

Som hovedregel anbefales det at drikke 1/3 af din kropsvægt i deciliter. Dette betyder, at hvis din vægt er 60 kg, skal du drikke mindst 2 liter om dagen. Hvis du er i direkte sol eller du træner intensivt, skal du drikke endnu mere. Vær opmærksom på, at kaffe, cola og andre "energidrikke" dehydrerer din krop, hvilket betyder at du skal drikke endnu mere vand.

At drikke nok vand kræver nogle gange rutiner

Du skal finde dine rutiner. Et råd er at drikke et stort glas vand før hvert måltid og selvfølgelig også under måltidet. Hvis du så også tager et glas vand hver gang du tanker kaffe eller te, så er du på rette spor.

Og nu ... lad os have et glas vand - Skål

Du kan følge mig på Facebook, eller få opdateringer igennem mit Nyhedsbrev